Programma voor het onderwijs 2018-2019

Ooit was de Bibliotheek een huis van boeken. Tegenwoordig richt de Bibliotheek zich samen met u ook op het onderwijs van de toekomst. Persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden van kinderen worden steeds belangrijker. Het onderwijs van de toekomst stimuleert kinderen om deze kwaliteiten te ontwikkelen. Het maakt kinderen nieuwsgierig, flexibel en creatief. 

Op deze website introduceren wij de onderwijsproducten die wij vanuit Bibliotheek Het Groene Hart aanbieden en begeleiden. Het gaat om projecten, collecties en campagnes rond leesplezier en taalontwikkeling, media-educatie en online Bibliotheekaanbod en aanbod voor leerkrachten en schoolteams. 

Inhoudelijk besteden we aandacht aan een vaste basis van kennis en vaardigheden zoals taal- en digitale vaardigheden. Maar ook persoonsontwikkeling, sociale vaardigheden en burgerschap staan centraal. Om kennis, vaardigheden en vorming met elkaar te verbinden laten we de bestaande grenzen tussen schoolvakken los.

Zoeken naar het juiste aanbod:

  • U kunt zoeken op doelgroep en op categorie. Gebruik hiervoor de zoekfunctie aan de rechterkant van deze pagina of kijk voor een overzicht van doelgroepen en thema’s in de grijze balk onderaan deze pagina.
  • Per product vindt u informatie over inhoud, doel, periode en kosten.
  • Keuze gemaakt? Via het bestelformulier kunt u een product aanvragen.

Vindt u in dit aanbod niet wat u zoekt? Of heeft u andere vragen, wensen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Samen met u bekijken we graag de mogelijkheden voor een aanbod op maat. 

Wij wensen u een heel mooi en leerzaam schooljaar toe.

Met vriendelijke groet,
Team educatie Bibliotheek Het Groene Hart

21e eeuwse vaardigheid

Het SLO en Kennisnet hebben een model ontwikkeld met daarin elf vaardigheden die nodig zijn om deel te nemen aan de samenleving van nu en de toekomst.

Deze vaardigheden zijn het uitgangspunt van onze doorgaande lijn. Bekijk hier de 21e eeuwse vaardigheden.