Programma voor het onderwijs 2017-2018

Bibliotheek Het Groene Hart richt zich samen met u op het onderwijs van de toekomst. Persoonlijke kwaliteiten worden steeds belangrijker. Het onderwijs van de toekomst stimuleert kinderen om deze kwaliteiten te ontwikkelen. Het maakt kinderen nieuwsgierig, flexibiliteit en creatief. Het onderwijs van de toekomst en de 21e eeuwse vaardigheden staan centraal bij de onderwijsproducten die wij aanbieden.

Het aanbod voor het komend schooljaar is weer vernieuwd. We besteden aandacht aan een vaste basis van kennis en vaardigheden als taal- en digitale vaardigheden. Maar ook persoonsontwikkeling, sociale vaardigheden en burgerschap staan centraal. Om kennis, vaardigheden en vorming te verbinden laten we de bestaande grenzen tussen schoolvakken los.

Vernieuwd aanbod: 21e eeuwse vaardigheden

Bibliotheek Het Groene Hart verbindt digitale- en sociale vaardigheden, persoonsontwikkeling, taal en burgerschap in één methode: Doorgaande lijn 21e eeuwse vaardigheden. De methode bestaat uit drie delen en sluit aan op Het Nationaal Media Paspoort. De delen volgen elkaar op en zijn verdiepend. De lessen zijn compact, behapbaar én betaalbaar gehouden en hebben als uitgangspunt lezen, (digi-)taal en burgerschap.

Wilt u 21e eeuwse vaardigheden optimaal in balans aanbieden op uw school? Dan raden wij u aan om in te schrijven op deel 1 ‘Nationaal Media Paspoort’ in combinatie met deel 2, de ‘verdiepende lessen’. Wilt u deelnemen aan de gratis Pilot? Dan denkt uw school met ons mee in de optimale aansluiting in de dagelijkse schoolpraktijk en krijgt u naast de delen 1 en 2 óók deel 3 ‘de implementatie’ aangeboden.

Zoeken naar het juiste aanbod:

  • U kunt zoeken op doelgroep en op categorie. Gebruik hiervoor de zoekfunctie aan de rechterkant van deze pagina of kijk voor een overzicht van doelgroepen en thema’s in de grijze balk onderaan deze pagina.
  • Per product vindt u informatie over inhoud, doel, periode en kosten.
  • Keuze gemaakt? Via het bestelformulier kunt u een product aanvragen.

Vindt u in dit aanbod niet wat u zoekt? Of heeft u andere vragen, wensen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Samen met u bekijken we graag de mogelijkheden voor een aanbod op maat. 

Een beknopt overzicht van al onze producten per categorie, vindt u hier. Kijk voor uitgebreide informatie over ons aanbod onder Producten.

Wij wensen u een heel mooi en leerzaam schooljaar toe.

Met vriendelijke groet,
Team educatie Bibliotheek Het Groene Hart